Älgar, advent, gratäng

Mitt bland alla julkort har jag gjort ett älgkort! En beställning på ett kort där mottagaren gillar jakt och skog. När jag inte har stämplar som passar brukar jag fuska lite och skriva ut från clip art, brukar bli sådär. Men denna älgen tyckte jag blev riktigt bra, jag skrev ut den på brunt papper så den bruna färgen från programet blev som lite skuggor, konturerna var svarta så den syndes bra ändå! Här ser ni resultatet!



Nu till advent har jag pyntat lite, inhandlade lite från Cult design häromdagen. Skulle kunnat köpt hela butiken om jag haft råd! Så mycket fint så man blir helt tokig, cult design må vara den smartaste, snyggaste inredningspåhittet. Såna oändliga variationer man kan göra. Jag har haft en hög vas som jag inte haft någon blomma i på länge, nu så hade de fått lock som passade dem, och fyllt dem med godis! O jag var ju tvungen o göra likadant =) Vasen är fylld med små chokladbitar från Marabou.



Eftersom jag tycker bocken är så söt och den äntligen hittat till mitt hem så måste jag lägga in en bild =)



När det var tjejkväll i Strömbergshyttan köpte jag små brickor att fästa runt ljusen på adventsljusstaken, jag köpte därefter fyra röda blockljus jag tänkte ställa på ett avlångt vitt fat från jelly bean, men det blev inte bra med brickorna på dem så det fick bli så hår istället....fråga mig inte hur jag ska lyckas ha det så här när ljusen ska brinna ner.... haha. Ljusstaken fyndade jag på Tivoli i Köpenham för 35 danska kronor, trodde de var felmärkta först!



I Fabriksbutiken Strömbergshyttan finns många fina saker, bl.a. härliga Boda Nova bestick, ett av mina absoluta favoriter när det gäller serveringsbestick är denna sked Flow, med sin raka kant framtill går det alldeles utmärkt att även fånga den goda såsen! Jag gillar också dessa burkar "Jul by Mannerstål" NU, men gjorde inte det när jag var där, därför köpte jag fyrkantiga plåtburkar, tror det är förra årets kollektion.
Flow serveringssked 31 cm BodaNova

Det var längesen jag bjöd på ett recept här inne, därför tänkte jag dela med mig ett recept på en jättegod annorlunda potatisgratäng. Med blåmögelost och deövriga grönsakerna får man en riktigt god gratäng! Receptet kommer från Buffé i somras. Jag brukar inte fräsa potatis och morötterna utan lägger allt i formen på en gång, funkar utmärkt!

  • 1 kg potatis
  • 300 g morötter
  • 1 ½ msk smör
  • 100 g sockerärtor
  • 80 g bladspenat
  • 140 g blåmögelost
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär både potatis och morötter i skivor. Fräs detta i smör några minuter, samt salta och peppra under tiden. Strimla sockerärtor och spenat.

Smörj en ugnssäker form och varva potatis, morötter, sockerärtor, spenat och blåmögelost. Häll till sist över grädden. Gratinera gratängen i ca 40 minuter och täck gärna med ugnsfolie efter halva tiden.

Ha en trevlig kväll & helg, i morn ska jag börja julklappsinhandlingen, undra hur många som tänkt samma sak??


Ser du stjärnan i det blå, allt du önskar kan du få....

eller inte kanske? Men visst är det härligt att önska sig och så här till jul får man ju önska sig..... Just nu önskar jag mig en väldig massa grejer, dessa roliga prylar har jag spanat in i det sista....

(www.electrolux.se)
Electrolux ergorapido special edition i högblank vit är den snyggast sladdlösa dammsugaren jag sett! Och faktum är att min dustbuster som härstammar från studentlyan behöver pensionera sig!

Diamonds are a girl's best friend - nåja, men fina silversmycken kan man aldrig få för många av, på http://www.designonline.se hittade jag dessa fina smycken från Edblad & co. Till vänster ses armbandet polstjärna och till höger ringen Saturnus. Jag skulle inte tacka nej till dessa!

steel polstjarna 221  steel saturnus 221 (www.edbladco.com)


På Bolagret hittade jag schyssta barstolar till schysst pris! Vi har tänkt att låta bänkskivan gå ut på ena långsidan av köksön och ställa barstolar där, dessa kan jag tänka mig! Ser sköna ut.

(www.bolagret.se)

På Svenssons i Lammhult spanade jag och mamma in denna fina vedkorgen, kanonsnygg och bärvänlig konstatera vi! Korgen heter Kanto och kommer från Artek.

Förstora bilden(www.svenssons.se)


Se hur mycket regn det kommer och titta på fåglarna på vintern när de äter utanför fönstret blir ju såå mycket roligare med dessa prylar från Eva Solo!

Förstora bilden  Förstora bilden(www.evasolo.se)


Ja listan kan bli lång..... vi fortsätter en annan dag! Godnatt!

Nu är jag här igen!

Ja, det blir långt mellan gångerna här inne ibland, det finns så mycket som ska göras just nu! Men idag tänkte jag i allafall visa mina första julgrupper jag gjort, lite tidigt, jag vet, men jag var så sugen. Jag tänkte ha dem själv här hemma. Båda är gjorda med svart, silver o vitt, i år tänkte jag inte byta till röda panellängder i köket utan behåller mina svarta. Cult design har jättefina julgrejer i sin nya julserie "discojul" jag har tänkt o köpa en sådan här bock, ljulyktan till changeljusplattan inhandlade jag i Linköping på Nordik, en jättefin möbel & inredningsbutik, önskar den fanns närmre växjö!


    
(bilder lånade från www.miasonline.se)

Blomarrangemangen blev så här.... allt pynt kommer från Blomsterlandet, de hade fått in jättemycket fint för oss som inte vill betala 3-400 för en färdig grupp =) Jag tyckte fåglarna var jättefina!

    

  

Jag har också hunnit med att gjuta gipshjärtan och stjärnor idag, vet inte riktigt vad jag ska ha alla till, men några ska jag spraylacka svarta och silvriga och fästa på krukan på de julgrupper som dessa ovan, i detta tänkte jag också fästa en tag där vi önskar GOD JUL. Vi får se hur projektet slutar =) kanske inte alls blir som jag tänkt mig! Så här ser de ut just nu i allafall. Jag har gjutit dem i isformar från IKEA, formarna är bara fyllda till en tredjedel, annars blir de på tok för höga. Man kan också lägga dessa lösa i julgrupper, fästa på julklappar mm. 

    

Nu ska jag prova en ny kortvikning som jag såg hos Helena & Micke på Landstoken i torsdags på deras julinspiration. Jag var där och demade embossing, så jag har några kort att visa här som jag visade där, de kommer i morgon kanske, så ta ett kik här igen =)

Trevlig kväll & helg, visst har det varit underbart väder idag =)



En kul nyhet....


Kan ni gissa vem som blev veckans bloggjaktsvinnare hos Stämpelboden? Jo JAG, haha, gud så kul! Jag får tacka så mycket för utmärkelsen! Såg att de minsann varit här och spanat =) Kul tävling de har ordnat! Jag har hittat många nya bloggar att kika in i bara genom att titta på kommentarerna till bloggjaktsinläggen. Nu har även Stämpelbodens STORA jultävling startat, jag klurar om jag ska komma på något att bidra med, för mer info läs här

Några nya kort har jag inte att visa idag, en hel bibba med kort har lämnats till mamma i helgen för försäljning. Julkortsfabriken fortsätter dock ett tag till, men det hade inte varit fel med lite fler timmar. Denna veckan blir det lite husbestyr också, snart ska vi välja kakel & klinker, vi har även börjat att fundera på fondtapeter.

Denna är jag lite sugen på att ha i hallen, den heter moment art och kommer från BoråsTapeter. Kommer sitta som på bilden nedan på väggen med trappen. Tror den kan bli snygg till vår svarta ytterdörr, likadan som den på bilden.

(Bilden lånad från Anebyhus)



I helgen var vi på shoppingtur till Linköping och då fick det även bli ett besök på Ikea. Där hittade jag minijulgranskulor, ca 1 cm stora, dessa kommer bli kanon att sätta på julklappar o andra grejer som jag har planer på. Från tidningen Allt om MAT inväntar jag ett recept på pepparkaksskorpor, snittade som biscotti. Dessa tänkte jag lägga i IKEA:s 19 kronors vas och sätta ett fint band och en julgranskula på! Jag utlovar bild när de väl är klara =)

Nähä, dax att ta tag i hemmets sysslor ett tag tror jag!

Trevlig kväll!

Jul, jul och mer jul!

Ja, jul är kul, i allafall när det gäller att göra julkort! Just nu är jag inne i ett julkortsstim =) Men jag får ta paus i helgen då det bär av till Västervik för en liten shoppingtripp med mormor, mamma och syster, och för att fira fars dag! Min lilla famij, vad det är härligt att träffas!

Idag köpte jag jättefina julpapper hos Landstoken från SEI,

alpine frost (foil)sleigh ride (foil)dust of snow (glitter)

Bilder från www.shopsei.com

Dessa papper hamnar nog bland favoriterna i år, stilrena och med rätt röd kulör! Längtar efter att få sätta saxen i dem =)
Något jag inte kan förstå är de som gör julpapper i lime, turkost, ceriset och jag vet inte vad för färger.... urk!

Snart beger jag mig till Strömberghyttan IIttala fabriksbutik på tjejkväll! Ska bli trevlig, hoppas på trevliga erbjudanden!

Lite nya kort skulle jag ju visa oxå ju! Dessa knåpades häromkvällen. Tisse, jag kunde inte hålla fingrarna från din nya stämpel, lånade den lite ;) Den blev ju superfin, stämpeln jag pratar om är Forma Hantverks stämpel med jultext! Hoppas jag får låna fler gånger =)

Torrembossingdiesen med snöflingor kommer användas flitigt i jul =) Gillar även formatet 11x15 cm, ska bara hitta fina, billiga kuvert, sverigekuvert är ju ingen höjdare! 16x16 kuverten kostar ju bara 1 kr, men är jättefina. Har tyvärr inte hittat några liknande till bra pris i 11x15...någon som har ett hett tips?



Provade något nytt på detta kortet, att embossa rivna papperskanter, blev riktigt läckert, bara att chalka med embossingdyna och sen doppa i lite pulver på ett papper, ni ser en närbild nedan! (klickbar)









Nu är favoritpappret jag använt på kortet ovan slut, snyft! Tur att jag hittat nya favoriter hos SEI.

Ha en trevlig kväll, lämna gääärna en kommentar om du har vägarna förbi här =)



Önskar det fanns fler timmar....

på ett dygn så man hann med att pyssla lite mer! Men jag har i allafall gjort lite julkort i veckan! Idag har det varit för fint väder för att sitta inne! Vi tog en långpromenad i eftermiddags för att titta på ett likadant hus som vi har valt som de rest i förra veckan! Alltid kul att se, fast man sett så många redan =) De har nu markerat ut tomten så man ser storleken lättare, det händer något nytt varje dag nere på området, hus ploppar upp som svampar! Hos oss händer inte så mycket just nu, men snart ska vi välja kakel & klinker till badrummet, och det finns så mycket att välja på! Vi har i allafall bestämt oss för ett golv i skiffer (nästan svart med lite blänk i) och vitt blankt kakel på väggarna. Sen storlek på plattorna och mosaik i duschen och golvklinker som går upp på väggen är saker vi grunnar på nu!

Jaja, det var lite om huset oxå =) Här kommer två julkort jag gjort i veckan. Min nallestämpel med snögubbe från Stämpelboden hade kommit hem hos Landstoken igen, så den och god jul stjärnan inhandlade jag i veckan. Stämplarna från Forma Hantverk har även de kommit, så nu blir det att göra julklappsetiketter med nya stämpeln "får ej öppnas...."

Har ikväll gjort ett kort där jag embossade stämpeln med nallen och snögubben, det blev fint det med! Men det kortet kommer någon annan dag, nu är det ju så mörkt o fota!

Trevlig kväll!




RSS 2.0