SOL!

Äntligen är det sol & bad! Såå härligt väder det är, vi njuter av semestern i Västervik med sol & bad, kanot, cykling & härliga kvällar ute & bara strosar!

Några kort hann jag med innan som jag tänkte visa, det ena ett beställningskort till ett bröllop och det andra till min farmor som snart fyller 85!





Nu blir det grillning här, i år har jag hittat min favorit bland färdigmarinerat kött! Scans GRILLA, ett samarbete med kocklandslaget och dess kapten Ulrik Lindelöv. Ädelfilé east, Traktörstek Äpple och Tendersteak barbeque. Jättegoda marinader med Glace som tillbehör färdigt i paketen.

Här ser ni tendersteak nedan, visste ser den god ut! Mina härliga tallrikar passar perfekt till grillat, ikväll med marimekko unikko som tema. Vaxduken är inte Marimekko, utan köpt på ICA Kvantum i Västervik. Tycker den är en snygg kopia i allafall!





Ha de gott i värmen! M

M

Nytt kort, semester och smoothies!

Ja, äntligen är det semester! Såå skönt o bara ta det lugnt o njuta av ledigheten, i morse unna jag mig en härligt frukost bestående av hallonsmoothie och american pancakes med lönnsirap! Mums! Här kommer recepten på de båda, smoothien är improviserad av mig själv, pancakesen är från http://www.icakuriren.se/ På DUKA HOME hittade jag en form för pannkakor och ägg, formad som ett hjärta. Att det blev hjärtan var ju sött, men det bästa var att man fick pannkakorna lite högre än utan en form!

Smoothie (för 2 stora glas)

1,5 dl keso
1,5 dl arla vaniljyoghurt lättsockrad
1 dl mjölk
2,5 dl bär (gott är att blanda hallon och jordgubbar)
1 skvätt apelsinjuice (för sötans skull)

Kör i mixer till en härligt krämig konsistens

American pancakes (http://www.icakuriren.se/)

1 ägg

2 1/2 dl lättfil

2 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 tsk salt

1 tsk smält smör

smör till stekning


Tillbehör:

lönnsirap

färska bär eller frysta tinade

Vispa ihop ägg och lättfil och tillsätt mjöl, bakpulver, salt och smält smörunder omrörning till en slät smet. Smält lite smöri en stekpanna och klicka ut smet till cirka tre pannkakoråt gången. Stekdem gyllenbruna på båda sidor och servera med bär, lönnsirap och eventuellt lite extra smör.





Ett nytt kort har jag hunnit med oxå, ett beställningskort, har flera andra kort på gång, men de är än så länge halvfärdiga och kan nog inte visas förrän om ett bra tag ändå, med tanke på vilka som ska få dem! Boksäverna är utstansade med mitt nya CB Olivia-alfabet, gillar det, enkelt teckensnitt som passar det mesta!



Ha de gott!

M





Nytt utseende....

ja, vad gör man inte en kväll när det regnar, jo pimpar bloggen lite =) var så grått o dystert förut, så nu är det lite mer färg! Perfekt med scrapbbok factory programmet, där kan man hitta många roliga bakgrunder att använda, bara man letar lite!

Har ju blivit utmanad oxå av http://mahlin78.blogg.se/ ..... såå här kommer mina svar! Har nog sett den här i var blogg snart så jag lämnar det fritt till dig som inte haft den att bli utmanad! =)

Fem saker som finns på min Att göra-lista idag:

1. Sova länge och fira att semestern är här =)
2. Göra klart 2 beställningskort
3. Ut o springa (iallafall innan helgen är slut) =)
4. Plocka bort mördarsniglar och rensa i sålådan
5. Kanske kanske party med girlsen =)


Vad gjorde du för tio år sedan?
1998.... Hade mitt sista sköna sommarlov hemma i Västervik


Ställen jag bott på:
Västervik,Oslo, Växjö campus x 3, Sandgärdsgatan, Furutåvägen och slutligen på Hovshaga! 6 flyttar i Växjö är inte dåligt som min mamma brukar säga!


Fem saker jag skulle göra om jag var biljonär:
1. Göra mig skuldfri till CSN
2. Dela med mig till familjen
3. Resa till världens alla hörn
4. Jobba med välgörenhet
5. Bygga en fet villa med sjötomt


Regler:
- Svara på alla frågor.
- Välj ut sex personer och utmana dem i deras bloggar.
- Meddela personen du blev utmanad av när du genomfört utmaningen

Nu har jag väntat länge nog, länge nog, länge no, nu börjar jag få gråa hår, gråa hår, GRÅA HÅR (Patriks stämma bredvid mig, det är FILMTAJM nu, för länge sen!

Bäst jag pyser!

Ha det gott!

M

Snart semester!

Ja, nu är det bara en dag kvar till semesterdax! Underbart ska det bli! Och solen kommer på måndag sägs det, kanon! Ikväll har jag att bjuda på ett beställningskort där jag provat mitt nya qk alfabet Journal, beställt på ebay för dryga 300 spänn!! Kanonbilligt! Egentligen är det nog lite för stort för kort, men till korta namn funkar det. Skulle gärna vilja ha ett Abigail grand, tycker det är ett av de finaste! Det är mycket man vill ha här i världen, kanon blir det i allafall när Helena flyttar Landstoken in till stan, närmare bestämt 100 m från jobbet, kommer bli farligt för min plånbok! Har jag tur hinner jag klämma in en snabbvisit på öppningsdagen, vi ska ju på bröllop samma dag!



Sommarkort

Ikväll har jag gjort ett kort som inte hade något ändamål alls, ingen beställning, ingen som fyller år, o det var såå kul att bara få göra precis som man vill, resultatet blev så här. Texten är små clearstamps från hero arts (?), hitta jag i göteborg och tyckte de var så söta! Stämpel är Lily & Milo från Rachel anne miller. Idag fick jag också mitt nya alfabet, jag har premiärhandlat på Ebay!!! Var ju hur kul o enkelt som helst ju! 337 kr inkl frakt för ett cuttlebug olivia alfabet, halva priset mot här ju!



I helgen bär det av hem till Västervik och visfestival, för er som har vägarna förbi västervik kan jag tipsa om en scrapbutik ute vid hamnen, ostkustgrossisten, jättemycket grejer och billiga papper! Tyvärr bara öppet på vardagar.

Trevlig helg!

M




Så var ...

jag tillbaka! Länge sen sist, och den nya bannern blev inge bra så det fick bli en enkel tillfällig =) Här kommer lite kort jag gjort sista veckan, allihop beställningskort utom kortet till min mammas namnsdag(ar), ja hon har tre namnsdagar på kort tid nu och vi lyckas ofta glömma bort dem i familjen, så nu gjorde jag ett kort för alla tre dagar =)

I morgon ska det ju bli regn, kanske blir det lite kort då =) Annars är man ju hels














RSS 2.0