Egen stämpel med namn
Forma Hantverk tar nu upp förbeställning på stämpel med namn på för endast 60 kr, måste jag bara ha en!! Tycker den är jättefin, ja som gillar fjärilar just nu =)
Här kommer en bild på den... (bild från www.formahantverk.se)
Måste bara tipsa om ett gott bröd jag bakade igår, GI-bröd från http://www.receptfavoriter.se/
Jättegott och saftigt även om det är gjort på dinkelmjöl, jag bytte ut havrekli mot kruskakli, blev lika gott!
Här kommer en bild på den... (bild från www.formahantverk.se)
Måste bara tipsa om ett gott bröd jag bakade igår, GI-bröd från http://www.receptfavoriter.se/
Jättegott och saftigt även om det är gjort på dinkelmjöl, jag bytte ut havrekli mot kruskakli, blev lika gott!
Ingredienser till recept
- 2 brödformar
- 1 l fullkornsmjöl av dinkel
- 2 dl siktat dinkelmjöl
- 3/4 dl linfrö
- 3/4 dl havrekli
- 1 tsk salt
- 50 g jäst (ett paket)
- 5 dl vatten, 37°
- 2 ägg
- 2 msk rapsolja
Tillagning av recept
- Blanda samman fullkornsmjöl, siktat dinkelmjöl, linfrö, kli och salt. Ljumma vattnet till 37°. Lös jästen i lite av vattnet och tillsätt resten av vattnet. Vispa upp äggen i en kopp och rör ner oljan. Rör ner äggblandningen i degvätskan. Rör ner mjölblandningen, lite i taget. Arbeta degen i tio minuter för hand till en fast och smidig deg. Låt degen jäsa i en timme.
- Arbeta degen ett par minuter. Dela den sedan i två delar och kavla ut till var sin rektangel. Rulla ihop de båda rektanglarna och forma till två limpor. Lägg dem med skarven neråt i var sin brödform. Värm ugnen till 200° och jäs limporna under tiden, ca 30 minuter.
- Grädda limporna i 40-50 minuter. Knacka på bröden för att känna om de är färdiga. Låter det ihåligt när du knackar är limporna klara. Pensla dem med lite vatten och låt dem svalna.
Och så här såg de ut när de var klara =)
God kväll!
/Malin
Kommentarer
Trackback