God fortsättning!

Hoppas ni haft en riktigt GOD JUL allihop! Själv har jag det kanon i Lammhult. Vi har äit gott, tagit härliga promenader i den lilla snön som kom, sett på film, spelat spel, ja bara kopplat av och haft det lugnt & skönt. I morgon bär det av till Jönköping och A6 för att (förhoppningsvis) fynda tvättmaskin & torktumlare till huset, jag vägrar dock att hänga på låset vid 8 utan hoppas att det finns kvar lite vid 10 - tiden =)

Just nu finns bara huset i mina tankar! Jag kan ägna timtals åt alla duktiga inredningsbloggare som finns här i cyberspace! Jag hittar smarta saker hela tiden som jag bara måste ha =) Senast var denna.... en pluring, att fästa disktrasan i, hur smart som helst! Finns bla här.

Pluring



























På altandörren som går från tvättstugan skulle det passa med strössel designs insynsskydd pelargon, finns på bla här

Fönstermönster pelargon

Till ljusinsläppet bredvid ytterdörren skulle jag kunna tänka mig detta insynsskyddet till höger längst upp, stilrent och snyggt....

102134-502

Bild lånad från www.fixaodona.blogg.se

Appropå allt man vill ha så kom Tomten med några saker som står högt på önskelistan, en Electrolux ergorapido handdammsugare i piano black. Kommer bli så snygg i hallen! Till den framtida trädgården fick vi en regnmätare från EvaSolo, kommer bli såå snyggt i trädgården!

Nu förlorade jag nyss i kinaschack, dax för en revansch!

Godnatt och en god fortsättning!

Gott & Blandat!

Vad skönt det har varit med helg, och att man nu ska vara ännu mer ledig snart gör inte saken bättre! Helgen har ägnats åt julklappsinköp i gott sällskap med resten av Växjös befolkning =/ haha, men man får nästan skylla sig själv när man är ute i sista minuten!

I lördags provade vi även lite nya recept, bland annat har Milko kommit med en ny creme fraiche med feta & soltorkad tomat. Kanongod! Jag brynte kyckling och lök och tillsatte creme fraichen och lika mycket milda mat/mjölk, sedan hade jag i ett gäng soltorkade tomater skurna i tärningar. Lät det koka en stund och sedan åt vi detta tillsammans med färsk tortellini tomat. Superlätt och supergott! Vi gjorde oss även en liten förrätt, heta spanska räkor och Erik Lallerstedts lime aioli på baugette.





I förmiddags var vi en sväng nere på tomten och fotade i det fina vädret, måste ju dokumentera hur det såg ut innan huset kommer! Snar är det dax, den 12 jan kommer huset rullande, sen får vi flytta in en månad efter det, inte länge till med andra ord!

Så här glada är vi att just vi fick denna tomten! =)



Än är det lite som ska fixas innan jul, bäst att ta vara på den lilla tiden som är kvar =)

Trevlig kväll!

PS, en till rolig grej är att jag fyndat en kopia på en Tivoli audio Ipal, jem & fix hade en i sitt reklamblad som de påstod hade batterier, var av ett gummiaktigt hölje och i övrigt jättelik Tivoli. Var o kika på den och jajjemen den var gummiaktig i höljet och hade plats för batterier (följde även med laddningsbara) och när den kosta en tiondel av originalet så kunde jag inte motstå =) Står jättefint i köket nu, och lär passa ännu bättre i det nya =)


Sista rycket....

...innan jul gjordes i helgen! Nu har jag till och med fått klart mina egna julkort, postade oxå! I lördags var jag på liten träff hos Ingela på Teleborg. Jag hade kanontrevligt, och hoppas det blir fler gånger! Jag fick också ganska mycket gjort, tro det eller ej!

Bland annat gjorde jag mig en bok för alla julbaksrecept. De där man bara använder en gång om året och som alltid lyckas komma bort mellan gångerna. Stommen är från Panduro, ser ut som en pekbok för barn! Boken är inte fylld än, men den ska bli så småningom, så här ser den ut nu....






Några julkort blev det också....





Och några Grattiskort, men visar bara ett här just nu =)



I måndags hade vi ordnat lite julbort på jobbet, till julklapp hade jag med mig denna toffifee och blomman.





Trevlig kväll på er!



Mer jul, jag vill ha mer jul!

Eller kanske inte? Julkort börjar jag bli lite trött på nu, men måste ju knåpa ihop mina egna i allafall! Förhoppningsvis får jag lite gjort när det blir iväg på lite scrapträff i helgen hos Ingela! Ska bli supertrevligt!

Papp & Scrap har en tävling just nu där man ska altra sitt julgodis, jag tänkte därför passa på att skicka in denna asken med chokladkringlor jag gjort.





Lite kort och en chokladask till har det knåpats ihop i veckan.....







Första gången jag använder stämpeln "Får ej öppnas...." från Forma Hantverk. Men jag ska sätta några såna på julklapparna i allafall =) För de får ju inte öppnas förrän den 24:e....

Kvällarna går så fort så fort, hur ska man hinna allt man vill göra!

Trevlig kväll och helg på er!


Utmaning på Stampartic

En kortvikning jag inte testat förut är denna som finns som utmaning på Stampartic , jag blev jättesugen på att testa. Jag passade därför på när jag hade två beställningskort att göra. Gillade vikningen så det kommer nog bli fler sådana här i framtiden!

Så här ser det ut uppvikt.......



och så här ihopvikt!





Trevlig kväll!

Ett paket kommer lastat....

med massa julkort, tändsticksaskar, chokladaskar som jag gjort de senaste dagarna! Tur man jobbar på självaste DHL när massa beställningar ska hem till mamma. Men snart har jag bara mina egna julkort kvar, och de blir av enklare varianter i 10x15 med snöflingeembossing i cuttlebugen direkt på cardstocken.

I lördags drack vi glögg & julpysslade med goda vänner. 30 tomtar och änglar och 10 disktrasor lyste vita vid kvällens början men fick många olika färger till slut! Men kul hade vi, och årets 08-glögg med smak av blåbär var inte alls speciell, smaka mest som vanlig glögg!

Disktrasor var något som jag fastnade för att göra, så enkelt men så kul, kommer jag nog göra fler gånger, här ser ni ett smakprov



Disktrasor, textilfärg, stompfar och skumgummistämplar finns hos panduro. Jag provade även att stämpla med en vanlig stämpel och det gick, dock är det nog lättare om den är rätt så grov i bokstäverna, annars är det lätt att det blir färg där det inte ska va färg =)

Hoppas Panduro får in fler roliga skumgummistämplar så man kan göra detta fler gånger, en kul disktrasa har ju varenda människa glädje av =)

Det har även blivit ett par tändsticksaskar gjorda....





Gillar denna Inkido-stämpeln "Gnistrande vinterhälsningar" har använts flitigt på många kort i år.

Lite fler julkort har jag också att visa, börjar bli så många till antalet att jag inte orkar lägga upp alla här, men här kommer lite smakprov.









Ett paket med chokladkringlor blev så här efter ett tag......



Nu ska jag bläddra i tapetkataloger, snart dax att börja bestämma sig! I måndags blev tomten vår på riktigt, nu väntar vi bara på huset! Men det är snart bara 5 veckor till det kommer! I förra veckan hade vi byggsamråd med kommunen, och byggstartsmöte med vår byggledare. Vi har också valt klart kakel & klinker til badrummet, det slutade med vita blanka liggande plattor 25x33 cm och 30x30 cm plattor i svart skiffer på golvet, vi lät också golvplattorna gå upp bakom toalettstolen. Nu ska vi bara komma överens om färg på fogen också =) Hos bagaren och kocken såg jag idag att Tivoli audio släppte en ny PAL i krom, hade passat såå bra i köket =) I köket hade jag även velat ha denna mattan

                 Tivoli Audio PAL Krom
http://www.pappelina.com/                      www.bagarenochkocken.se


Vill du vinna en röd sådan matta? Gå då in på http://www.husmusen.blogg.se/ och var med i deras adventskalendertävling. Nyckelskåp måste vara rymliga så hela knippan får plats, vilket vårat inte är idag, jag får spunken på det varenda dag, därför har jag tittat runt lite efter något nytt snyggt, och hittade detta på http://www.mixin.se/ för 379 kr. Tror jag passar utmärkt om vi nu köper ett vitt swedese träd till hallen. Trädtemat kommer igen i mönstret.



http://www.mixin.se/

Funderar även på lite väggord, finns så mycket fint! Hade jag varit gift hade jag definitivt satt detta på dörren till tvättstugan. "when I said "I do" I did'nt mean the LAUNDRY!" tycker jag var klockrent! Vet att jag sett detta hos www.perlanliving.se men kan inte hitta det där längre.

Nu är det för sent att bläddra i tapetkatalogerna.... *gäsp*

Trevlig kväll!

RSS 2.0