Mera kort

har det bivit i veckan trots det fina vädret =) Och i morgon blir det mer, då bär det av till Landstoken för o göra ännu mer kort! Sola får jag göra på söndag! jag håller även på att göra små odlingsetiketter att sätta i jättefina hållare jag hittade på inspiration, etiketterna ligger och blir väntade på att lamineras just nu!

image159

Detta kort nedan tänkte jag passa på att maila in till Formats tävling med inkidostämplar. tävlingen hittar ni här http://format.blogg.se håller på tills i morgon.

image160

Det var allt för idag, ha en trevlig dag och helg! /Malin

Bidrag Papp & scrap

Papp & scrap har tävling med kortskiss som jag knåpade ihop ett litet bidrag till.... gillade skissen! Det var allt för idag, nu blir det sova!

image158


Egen stämpel med namn

Forma Hantverk tar nu upp förbeställning på stämpel med namn på för endast 60 kr, måste jag bara ha en!! Tycker den är jättefin, ja som gillar fjärilar just nu =)

Här kommer en bild på den... (bild från www.formahantverk.se)image156

Måste bara tipsa om ett gott bröd jag bakade igår, GI-bröd från http://www.receptfavoriter.se/
Jättegott och saftigt även om det är gjort på dinkelmjöl, jag bytte ut havrekli mot kruskakli, blev lika gott!

Ingredienser till recept

 • 2 brödformar
 • 1 l fullkornsmjöl av dinkel
 • 2 dl siktat dinkelmjöl
 • 3/4 dl linfrö
 • 3/4 dl havrekli
 • 1 tsk salt
 • 50 g jäst (ett paket)
 • 5 dl vatten, 37°
 • 2 ägg
 • 2 msk rapsolja

Tillagning av recept

 1. Blanda samman fullkornsmjöl, siktat dinkelmjöl, linfrö, kli och salt. Ljumma vattnet till 37°. Lös jästen i lite av vattnet och tillsätt resten av vattnet. Vispa upp äggen i en kopp och rör ner oljan. Rör ner äggblandningen i degvätskan. Rör ner mjölblandningen, lite i taget. Arbeta degen i tio minuter för hand till en fast och smidig deg. Låt degen jäsa i en timme.
 2. Arbeta degen ett par minuter. Dela den sedan i två delar och kavla ut till var sin rektangel. Rulla ihop de båda rektanglarna och forma till två limpor. Lägg dem med skarven neråt i var sin brödform. Värm ugnen till 200° och jäs limporna under tiden, ca 30 minuter.
 3. Grädda limporna i 40-50 minuter. Knacka på bröden för att känna om de är färdiga. Låter det ihåligt när du knackar är limporna klara. Pensla dem med lite vatten och låt dem svalna.

Och så här såg de ut när de var klara =)

image157

God kväll!

/Malin


Snart är det mors dag....

och jag har flera beställningar på kort till mors dag. På torsdag fyller ju även min mormor 75 år, så till henne har jag knåpat ihop två kort. Tur hon inte har internet så hon kan tjuvkolla här ;) Här kommer lite blandade kort jag knåpade ihop i söndags när det ändå var så kallt och ruggigt ute!

image148

Ett papper helt i min smak " Raspberry truffle" från websters pages, terri conrad designs

image149

image150

image151

Detta papper gillar jag jättemycket, nu är det slut =( kommer från crate paper tror jag

image153

image154

image155


Älskar de små söta igelkottarna, måste köpa critter party oxå tror jag =)

Hej svejs!


Det var längesen....

jag var här nu.... jag får skylla på vädret =) Det har i allafall knåpats ihop ett par beställningskort. Och inte att förglömma 22 dopinbjudningar till min vän Anna. För en dryg månad sen var det scrapträff i Rottne, superkul där man träffa massa nytt folk, och jag fick lite gjort oxå faktiskt, även lite LO:s, inte bara kort. Ska fota dem o lägga ut dem här inom kort.

Tills dess kommer lite blandade kort.....

image144

image145

image146

Det är inte ofta jag syr, men ibland faller andan på.... detta kuddmönster hittade jag i en trädgårdsbok för ett tag sedan, och nu passar de riktigt bra till våra nya svarta utemöbler.... är du intresserad av beskrivningen, hör av dig! Tyget är från Åhlens, och handtaget är ett gardinomtag jag hittade på rea.

image147

Det var allt för idag, hej svejs!

RSS 2.0